SOORTEN PROFIELTESTEN

Profieltesten zijn zeer effectieve hulpmiddelen om drijfveren, communicatie- en gedragsvoorkeuren van een persoon maar ook van een team inzichtelijk te krijgen. Ik maak gebruik van de volgende soorten profieltesten tijdens coachingstrajecten:

 • MyDrives 
 • MyHabits
 • MyMatch & Capaciteitentest
 • DISC

KIJK HIER HOE MYDRIVES MYHABITS MYMATCH WERKT

KIJK HIER HOE DE DRIJFVEREN EN CAPACITEITENTEST WERKT

MYDRIVES

MyDrives analyseert de verborgen drijfveren van mensen, het zegt iets over wat iemand motiveert. Zo kun je de talenten van mensen ontdekken en het beste uit jezelf en anderen halen.

De persoonlijkheid van ieder mens kan worden vertaald naar één of vaak meerdere kleuren. MyDrives hanteert zeven kleurtypen.

VLOG

 

MyDrives rapport

Het MyDrives rapport geeft inzicht in de volgende persoonlijke eigenschappen:

 • De voorkeurskleuren die iemands persoonlijkheid bepalen.
 • De oppositie kleuren waar de persoon in kwestie de kriebels van krijgt.
 • Welke kleuren leveren energie op en welke kosten energie.
 • Welke rol heeft jouw voorkeur? Ben je een denker, doener of juist een gevoelspersoon?
 • Welke kleuren bepalen iemands denken en gedrag als er flinke druk ontstaat.

Teamprofiel

Het MyDrives teamprofiel  geeft inzicht in de volgende teameigenschappen:

 • In een beeld de voorkeurs- en oppositie kleuren van alle teamleden.
 • De energiebalans van het team.
 • De voorkeursrollen van het team. 

Een zeer effectieve profiel om teams inzichten te geven vanuit diverse hoeken hoe het staat met de teamdynamiek. Wat missen we als team? Wat hebben we nodig als team? Wat willen we als team?

MYHABITS

MyHabits geeft inzicht in de kleuren die zichtbaar zijn in iemands gedrag. Het helpt de vaste gedragspatronen te doorbreken en nieuw gedrag te laten zien door op cruciale momenten te pauzeren en een andere kleurvariant te laten zien die beter past bij de ander en de situatie. 

VLOG

 

MyHabits rapport

Door verschillende personen uit een bepaalde omgeving te vragen de MyHabits 360º - vragenlijst in te vullen over iemands gedrag, krijg je een compleet beeld van welke kleuren in iemands gedrag zichtbaar zijn. Wanneer je inzicht hebt in iemands drijfveren en het MyHabits 360º - gedragsprofiel, krijg je een helder beeld van het ontwikkelpotentieel. Deze inzichten zijn een mooie basis voor individuele- en Teamcoaching trajecten.

MYMATCH & CAPACITEITENTEST

Het MyMatch assessment laat glashelder zien of de drijfveren en capaciteiten van de sollicitant matchen met de vacature. MyMatch hanteert 21 gedragstypen die het gewenste profiel overzichtelijk in kaart brengen om tot een perfecte match te komen.

 

Capaciteitentest - wat kan ik?

Capaciteiten zijn belangrijk om het potentieel van een sollicitant te kunnen vaststellen. De test bepaalt onder meer de taal- / rekenkundige vermogens en het ruimtelijk / functioneel inzicht. 

VLOG

DISC

Het DISC assessment brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. DISC zoomt in op de communicatie- en gedragsvoorkeuren van mensen. DISC bevordert open communicatie, versterkt relaties en vergroot persoonlijke effectiviteit. 

 

DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen.

 

Teamprofiel 

Met het DISC teamwiel krijgen teams in een oogopslag te zien waar de teamleden sterk in zijn en waar hun uitdagingen liggen. Verder geeft het teams inzichten vanuit diverse hoeken hoe het staat met de teamdynamiek. Wat missen we als team? Wat hebben we nodig als team? Wat willen we als team?