Soorten profieltesten

Profieltesten zijn zeer effectieve hulpmiddelen om drijfveren, communicatie- en gedragsvoorkeuren van een persoon maar ook van een team inzichtelijk te krijgen. Ik maak gebruik van de volgende soorten profieltesten tijdens coachingstrajecten:

  • MyDrives 
  • MyHabits
  • MyMatch & Capaciteitentest
  • DISC

kijk hier hoe MyDrives MyHabits MyMatch werkt

kijk hier hoe de drijfveren en capaciteitentest werkt

MyDrives

MyDrives analyseert de verborgen drijfveren van mensen, het zegt iets over wat iemand motiveert. Zo kun je de talenten van mensen ontdekken en het beste uit jezelf en anderen halen.

De persoonlijkheid van ieder mens kan worden vertaald naar één of vaak meerdere kleuren. MyDrives hanteert zeven kleurtypen.

VLOG

 

MyDrives Teamprofiel

Het MyDrives teamprofiel  geeft inzicht in de volgende teameigenschappen:

  • In een beeld de voorkeurs- en oppositie kleuren van alle teamleden.
  • De energiebalans van het team.
  • De voorkeursrollen van het team. 

Een zeer effectieve profiel om teams inzichten te geven vanuit diverse hoeken hoe het staat met de teamdynamiek. Wat missen we als team? Wat hebben we nodig als team? Wat willen we als team?

MyHabits

MyHabits geeft inzicht in de kleuren die zichtbaar zijn in iemands gedrag. Het helpt de vaste gedragspatronen te doorbreken en nieuw gedrag te laten zien door op cruciale momenten te pauzeren en een andere kleurvariant te laten zien die beter past bij de ander en de situatie. 

VLOG

MyMatch & Capaciteitentest

Het MyMatch assessment laat glashelder zien of de drijfveren en capaciteiten van de sollicitant matchen met de vacature. MyMatch hanteert 21 gedragstypen die het gewenste profiel overzichtelijk in kaart brengen om tot een perfecte match te komen.

VLOG

DISC

Het DISC assessment brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. DISC zoomt in op de communicatie- en gedragsvoorkeuren van mensen. DISC bevordert open communicatie, versterkt relaties en vergroot persoonlijke effectiviteit. 

 

DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen.

 

DISC Teamprofiel 

Met het DISC teamwiel krijgen teams in een oogopslag te zien waar de teamleden sterk in zijn en waar hun uitdagingen liggen. Verder geeft het teams inzichten vanuit diverse hoeken hoe het staat met de teamdynamiek. Wat missen we als team? Wat hebben we nodig als team? Wat willen we als team?