NL leert door-regeling: gratis loopbaanadvies t.w.v. € 700,-


Iedereen in Nederland kan per 1 december weer gebruikmaken van de subsidieregeling 'NL leert door'. Dat betekent dat iedereen met een relatie tot de arbeidsmarkt in aanmerking komt voor een gratis ontwikkeladviestraject t.w.v. € 700,-. 

De arbeidsmarkt verandert en voor veel beroepen is de toekomst onzeker. Vraag je je weleens af hoe toekomstbestendig je baan is? Zou je meer voldoening uit je werk willen halen? Of ontdekken wat je écht wil? Het loopbaanadviestraject helpt je hierbij.

 

Wat is de ‘NL leert door’regeling? 

Het idee achter de ‘NL leert door’-regeling is om mensen inzicht te geven in hun kansen op de arbeidsmarkt. De overheid heeft hier subsidie voor vrijgemaakt, wat betekent dat zo’n 50.000 mensen gebruik kunnen maken van een gratis loopbaanadviestraject. De regeling kan HIER vanaf 1 december 2020 officieel worden aangevraagd.  

 

Voor wie is deze ‘NL leert door’-subsidie? 

De ‘NL leert door’subsidie is niet alleen beschikbaar voor wie door de coronacrisis zonder werk zit, maar voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd die daar behoefte aan heeft. Dus of je nou een baan in loondienst hebt, zzp’er of ondernemer bent of op zoek bent naar werk. 

Hoe ziet zo’n ‘NL leert door’-traject eruit? 

Er zijn een aantal voorwaarden gesteld aan een ‘NL leert door’-ontwikkeltraject:

  1. Je doet eerst een intake en arbeidsmarktscan om te kijken waar je nu staat.  
  2. Het adviestraject moet uit meerdere adviesgesprekken bestaan van in totaal minimaal 4 uur.    
  3. Het traject moet worden begeleid door een onafhankelijke en professionele loopbaanadviseur.
  4. Het ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, je competenties en loopbaanmogelijkheden.

 

Aan ieder ontwikkeladvies is een subsidiebedrag van € 700,- gekoppeld. Om de drempel voor aanvragers zo laag mogelijk te maken, loopt de aanvraag van de subsidie en de administratieve afhandeling ervan via de loopbaanadviseur.

 

Wat is de deadline voor aanmelding?

Per 1 december kan ik de aanvraag voor je doen. Indien de aanvraag is goedgekeurd, kun je een paar dagen later starten met het traject. In totaal is er budget voor 50.000 trajecten. Dat lijkt misschien veel, maar ik verwacht dat de subsidiepot snel leeg is. Ik adviseer je daarom om vast contact te leggen met mij. Zo kun je alvast een plek ‘reserveren’.