Methodes die ik inzet voor TEAMCOACHING

MY-TU

Mijn zelf ontwikkelde MY-TU coach methode is een teamcoachtraject waarbij middels het MY-TU spel diverse bewezen methodes met elkaar worden gecombineerd.

Een hoofdrol binnen dit traject is weggelegd voor het model van Tuckman (volwassenheid van een team), Lencioni (de ideale teamspeler en de 5 frustraties van een team) in combinatie met MyDrives of DISC. Met deze aanpak van een teamcoachtraject ben ik succesvol en help ik teams naar een blijvende hogere vorm van 'volwassenheid'. 

 

Wil je meer weten hoe ik te werk ga? Neem dan contact met me op.

Teamrol - Indexator

Teamrol - Indexator geeft inzicht in jouw voorkeurspatronen die je laat zien wanneer je samenwerkt met anderen. Door je eigen patronen te kennen begrijp je waarom sommige situaties lekker aanvoelen en andere situaties irritatie opwekken. Door de patronen te kennen van je teamleden zijn botsingen voorspelbaar en kun je deze dus ook voorkomen. Teamrol - Indexator helpt om je eigen gedrag beter te begrijpen en om de afstemming te zoeken met teamleden zodat iedereen vanuit zijn eigen kracht werkt. Hierdoor ervaren jij en je team meer effect en plezier in de samenwerking.

 

Wil je meer weten over Teamrol - Indexator neem dan contact op en/of kijk op de Teamrol - Indexator website.

 


Deep Democracy

Om te komen tot effectieve besluitvorming binnen teams maak ik in mijn trainingen gebruik van Deep Democracy. Deep Democracy is een dialoog- en besluitvormingstool die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. Tegenstemmen worden onderzocht op hun waarde. Zodat iedereen aan boord blijft. Heldere besluiten, geen slappe hap, compassie, aandacht voor de onderstroom in teams en zónder verliezers. 

Mensen vormen culturen die op hun beurt weer mensen vormen.

Mooie woorden

Als mens en als team HR van ZOwonen wilden we achterhalen waarin we echt goed zijn, wat we echt leuk vinden, waarvoor we echt willen gaan. Wat drijft ons nou en welke talenten zijn bij ons aanwezig? Om dat zorgvuldig en herkenbaar te ontdekken heeft Patrick ons meegenomen en begeleid. Hij kan dat op een inspirerende en uitnodigende manier. Met ruimte voor diepgang en een vleugje humor. Gewoon een hele prettige manier om wijzer te worden over jezelf. Hij heeft ons als team verder (samen) gebracht. Dat zegt in mijn ogen iets over zijn vakmanschap. Net zo belangrijk, vind ik, is dat ik Patrick heb leren kennen als een fijn mens: humoristisch, gevoel voor een ander, flexibel en hulpvaardig. Patrick is iemand waarmee je zo’n traject aan wilt en kunt gaan! 

Roy van Westering, Manager HR bij ZOwonen